Deze pagina delen

De stad ontdekken? Meet in Mechelen zorgt ervoor dat u niets mist op uw (culinaire) Bourgondische ontdekkingstocht door de stad. We bieden verschillende themawandelingen aan, begeleid door een stadsgids of via een app. Meet in Mechelen zet u op weg.  

Op stap
in de stad

Brouwerij
Het Anker

De smaak
van Mechelen

Hof van Busleyden

Museum

LAAT MECHELEN U SMAKEN

Bourgondisch Mechelen

In ieder van ons
schuilt een Bourgondiër

Mechelen heeft een rijk Bourgondisch verleden. De stad was in de 15de en 16de eeuw de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden, en de thuisstad van invloedrijke figuren zoals Margaretha van Oostenrijk en Keizer Karel V.
De vernieuwende wind die deze periode met zich meebracht, is nog steeds voelbaar in de stad. Onder andere in het splinternieuwe Museum Hof van Busleyden. Maar ook de innerlijke Bourgondische mens komt hier aan zijn trekken: streekproducten worden vakkundig ge(s)maakt en ambachtelijke kunstenaars zetten eeuwenlange tradities verder.

Geprikkeld? Dat begrijpen we. Ontdek wat inspirerend Mechelen kan betekenen voor uw volgend event. 

Offline: This content can only be displayed when online.

Meet in Mechelen & Visit Mechelen

MEET IN MECHELEN

Voor bedrijven en organisatoren
Hulp nodig bij de organisatie van een corporate event, meeting of congres? Congresbureau Meet in Mechelen is de efficiëntste partner voor de organisatie van uw volgende event. Het advies is bovendien objectief en gratis. In dit e-zine vindt u eindeloze inspiratie. De experten van Meet in Mechelen contacteer je via meetinmechelen@mechelen.be.

VISIT MECHELEN

Voor groepen
Plant u een uitstap voor uw vereniging, school of groep? Mechelen heeft een breed en verrassend gamma aan groepsactiviteiten. Het volledige aanbod vind je hier. Specifieke vragen? Die kan je stellen via groepen@mechelen.be.

Voor individuele bezoekers
Inspiratie voor uw volgende uitstap met vrienden of familie vind je op www.visitmechelen.be. We heten u ook welkom aan de balie van Visit Mechelen in het Schepenhuis, in het hart van de stad.

Voor pers en Trade
Visit Mechelen helpt journalisten met het vinden van originele invalshoeken. Ook touroperators kunnen bij ons terecht voor het uitwerken van programma’s.
Contacteer het team pers & Trade.

Contacteer ons

Heb je vragen over deze publicatie? Stuur een mailtje via onderstaand formulier, wij nemen snel contact met je op.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel Meet in Mechelen

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoek in Meet in Mechelen

Op zoek naar iets wervelend? Bruisend? Actief? Ontdek hier wat Mechelen jou te bieden heeft.
Vul minimaal 3 karakters in.